Bygg din egen matchningsplattform med hjälp av 3 öppna API:er

JobTech Development är Arbetsförmedlingens satsning på en hållbar och gemensam digital infrastruktur för arbetsmarknaden i Sverige. På plattformen jobtechdev.se finns API:er som JobSearch, JobAd Links och Historiska Annonser. Tillsammans kan dessa lösningar hjälpa företag att bygga kompletta annonsplattformar, eller forskare att analysera statistik och trender, till exempel.

JobSearch är en sökmotor som gör det möjligt att söka och filtrera bland alla annonser på Arbetsförmedlingens annonsplattform Platsbanken. API:et är användbart för alla som vill använda jobbannonser från Platsbanken men som saknar en egen sökmotor.

Med JobAd Links genereras ytterligare 30% unika annonser, utöver de som publiceras på Platsbanken. Det ger tillgång till hela arbetsmarknadens utbud av annonser, oavsett plattform.

Lägg sedan till Historiska Annonser för att söka bland de 3,3 miljoner annonser som har publicerats på Platsbanken sedan 2016 – en utmärkt hjälp att jämföra tidsperioder, analysera och följa trender, eller träna algoritmer för matchningstjänster.

Alla API:er på plattformen jobtechdev.se är öppna och kostnadsfria. I samarbete med andra vill vi bidra till innovation och hållbara lösningar som är enkla att använda och fritt tillgängliga för alla.

In English: Together, the APIs Jobsearch, JobAd Links and Historical ads can help companies to build complete job boards, or researchers to analyze and trends, for example.

If you are interested in getting to know more, do not hesitate to contact us.