Vi slutar använda API-nycklar

Från och med nu krävs inte längre nycklar för att få tillgång till API:er på JobTech Developments plattform. För oss är det viktigt att informationen är öppen och att den som vill ska få vara anonym som användare. Att tillgängligheten maximeras är en demokratisk fråga, och innebär också att det blir enkelt för användare att testa API:er utan de ledtider som nyckelhantering innebär.

I dagsläget kräver tre API:er fortfarande nycklar: JobSearch, JobStream och JobAd Enrichments. För dessa har vi tagit fram generella nycklar som fungerar för alla användare.

  • JobSearch: developer
  • JobStream: developer
  • JobAd Enrichments: jaekey

Om något problem dyker upp, kopplat till att vi plockat bort nycklarna, så finns alltid hjälp att få här i tråden.

4 gillningar

Ska bli spännande att höra vad våra användare tycker om denna lansering. Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker ni som använder våra API:er. Personligen tror jag att det är en milstolpe som Andreas säger att vi tar bort kravet på nycklar.

Det går fortfarande att använda de api-nycklar ni har. Inget blir fel om ni gör det så det är ingen stress för api-användare att ändra sin kod.

Uppdatering!
Nu är även nyckelhanteringen borttagen för JobAd Enrichments också. Så varken unik eller generell nyckel behövs till den nya versionen av API:et.

Nu är JobSearch/JobStream 1.25.0 ute och kravet på api-nyckel är borta från alla produkter.